Saturday, July 25, 2009

LADIES

Next week....JENG JENG!!!

LADIES NIGHT!!


Temanya: FANTASI yang nakal atau baik
Tempatnya: DEWAN BESAR KMB
Jemputan: Warga pelajar KMB yang mempunyai kromosom XX sahaja.

Setelah penat berfikir dan menggoogle gambar-gambar fantasi dan kostum, akhirnya saya decide nk jadi hippies. Mak cakap pakai skirt, saya kata nak pakai seluar. Mak kata perlu pakai boots, saya jawab,"selipar sudey". Kadangkala, fashion taste mak saya selari dengan pemikiran saya. Tapi saya masih berpegang teguh dengan pendirian nak pakai seluar dan selipar.

Maka, semalam pergi JUSCO sebab dekat dan tengah sale. Mak bayar semua macam biasa. Malangnya, kecuaian dan kealpaan saya menyebabkan RM50 lesap dari pandangan. Kesannya, saya DAH TAKUT nak pergi cashier!!

Ini mungkin titik permulaan untuk menjadi insan yanga lebih baik...dengan mengurangkan kadar pergi berbelanja. Namun, ibarat kata RAMO, "kita adalah penyumbang ekonomi negara. GDP negara pun naik sebab kita asyik shopping". Habis tu, saya ini dah tak jadi penyumbang ekonomi negara ke??




4 comments:

wakdanial said...

haha.no komen.

$yazana said...

sapa tak sumbang pada ekonomi baik pindah negara

a h u y y said...

perh, rugi siot 50 inggit tuh.
baik kasik aku buat origami!

Afif Sani said...

beli kismis n bagi aku makan

-redistribution of income